Полуниця: її переваги та недоліки для нашого здоровʼя
Полуниця з’явилась в Європі у 18 ст. Вона є дуже корисною, містить багато антиоксидантів та вітамінів. Полуниця – це відмінне джерело вітаміну С та марганцю, а також містять велику кількість фолієвої кислоти (вітаміну В9) та калію. Полуниця багата на антиоксиданти та рослинні сполуки, які є корисними для здоров’я серця та підтримки адекватного рівня цукру у крові.
Глікемічний індекс полуниці – 
(це відносно низький показник). Це означає, що полуниця не повинна призводити до різких стрибків рівня цукру у крові та вважається безпечною для людей з діабетом.














Зазвичай більшість людей добре переносить полуницю, але в деяких людей (особливо в маленьких дітей) часто виникає харчова алергія. Загальні симптоми: свербіж або поколювання в роті, кропив’янка, головний біль, набряк губ, обличчя, язика або горла, а також проблеми з диханням (у тяжких випадках).
Крім того, полуниця містить гойтрогени, які здатні порушувати функцію щитоподібної залози у людей, які мають проблеми з нею.
