Всесвітній День вітаміну С – 4 квітня
#Вітамін_С (аскорбінова кислота) – це поживна речовина, необхідна вашому організму для формування кровоносних судин, хрящів, м’язів та колагену в кістках. Вітамін С є антиоксидантом, що допомагає захистити ваші клітини від впливу вільних радикалів. Він також допомагає вашому організму засвоювати та зберігати залізо.
Оскільки наше тіло не виробляє вітамін С, його слід отримувати зі свого раціону. Вітамін С міститься в цитрусових, ягодах, картоплі, помідорах, перці, капусті, брюссельській капусті, броколі та шпинаті.
Вітамін С необхідний для відновлення тканин у всіх частинах тіла. Окрім того, він:
Утворює важливий білок, що використовується для утворення шкіри, сухожиль, зв’язок та кровоносних судин.
Загоєння ран та формування рубцевої тканини.
Відновлення та підтримка хрящів, кісток та зубів.
Допомога у засвоєнні заліза
Нестача вітаміну С більш ймовірна в людей, які:
Курять або піддаються пасивному курінню.
Мають певні шлунково-кишкові захворювання або види раку.
Мають обмежену дієту, яка не містить фруктів та овочів.
Серйозна нестача вітаміну С може призвести до цинги (захворювання, що викликає анемію, кровоточивість ясен, синці та погане загоєння ран).