Метою  ефективної організації оздоровлення  і відпочинку дошкільнят влітку було плекання  «екологічної дитини».  Тому нашим пріоритетом   став оздоровчий період в еко-стилі «Барвистий вінок  з чарівного зілля».

Проаналізувавши екологічну базу території дошкільного закладу, розмаїття рослин довкілля, ми  зорієнтували фізкультурно-оздоровчу та освітню роботу  на те, щоб кожного дня у спілкуванні з природою   діти зміцнили  здоров’я, отримали  нові знання, позитивні емоції.

Максимально перебуваючи на свіжому повітрі,  діти багато рухалися, що сприяло  розвитку фізичної сили та витривалості. З цією  метою проводилися:  ранкова   гімнастика  на травичці,  заняття з фізичного розвитку, спортивні та рухливі  ігри, естафети, змагання, піші переходи, гімнастика пробудження.

Ходьба по «еко-доріжці здоров’я»  –  профілактика плоскостопості.      Арка «Віночок  здоров’я»  подарувала приємний масаж рослинами. Все це повернуло  дітей до споконвічних народних оздоровчих традицій.

Щоб емоційно розвантажити   малюків,  проводилися  хвилинки релаксації біля аромо-клумби,   квітучих дерев і кущів.

Ігри з піском і водою дарували спокій, сприяли  зміцненню психологічного здоров’я.

Все більше людей прагнуть здорового способу життя, відмовляються від шкідливих звичок, намагаються вживати в  їжу тільки екологічно чисті, натуральні продукти.   Наш дошкільний заклад не залишився осторонь цієї тенденції. Якісне раціональне  харчування дітей влітку збагачувалося  свіжими овочами, фруктами, соками.Перспективне меню, розроблене медичною сестрою старшою, включало  перелік страв, які вживаються  в дошкільному закладі й рекомендації, що готувати  дітям вдома.  Еко – стиль передбачає використання в стравах власноруч вирощеної городини.

Свята і розваги , які проводилися в оздоровчий період,  мали екологічне спрямування, дали знання про природний світ  в цікавому дотепному вигляді.

Діти взяли  участь у квесті «Подорож світовим океаном», раділи  спортивному  святу «Сонячного промінчика»,  дарували позитивний настрій, відмічаючи Міжнародний день поцілунку, багато дізналися про цілющі трави та квітку папороті на святі Івана Купала, про  користь меду на святі «Бджілки-трудівниці».

Проявили фантазію, креативність, творчість у арт-виставках  «Місто з піску», «Гобелен з лікарських рослин».

1

6 45 7 8  10  12 11  3

9